Vergoeding en tarieven

 

Videobehandelingen oefentherapie Mensendieck i.v.m.  coronacrisis.

Oefentherapie Mensendieck wordt net als fysiotherapie in de aanvullende zorg-verzekering geheel/gedeeltelijk vergoed en zit meestal in hetzelfde AV-pakket.

 

Vergoedingen binnen de basisverzekering:

Cliënten onder de 18 jaar zonder chronische indicatie: krijgen 18 behandelingen per jaar vergoed uit de basisverzekering en daarna een wisselend aantal uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat uit de aanvullende verzekering vergoed wordt is afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket.

Cliënten boven de 18 jaar met een chronische indicatie, : vanaf de 21e behandeling word 100% vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering indien die hiervoor is afgesloten. Slechts een klein deel van alle chronische aandoeningen worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar pas vanaf de 21e behandeling! Zie lijst chronische aandoeningen.


Vergoedingen buiten de basisverzekering:

Cliënten boven de 18 jaar zonder chronische indicatie krijgen alleen behandelingen vergoed als ze een aanvullende verzekering hebben. Het aantal behandelingen dat uit de aanvullende verzekering vergoed word is afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket.

 

Vergoedingenoverzicht 2022

Voor het overzicht van de vergoedingen oefentherapie Mensendieck/Cesar, kunt u klikken op de link Vergoedingenoverzicht Oefentherapie 2022 van Independer of op de site van de VvOCM, Vereniging van Oefentherapeuten Mensendieck en Cesar. Per zorgverzekeraar is bij alle aanvullende pakketten te zien  hoeveel behandelingen er jaarlijks vergoed worden .

Tevens kunt u op de VvOCM -site klikken, de Vereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, en vervolgens uw zorgverzekeraar selecteren om te bekijken hoeveel behandelingen vergoed worden.

U bent zelf verantwoordelijk voor de eventuele kosten van de behandeling. Check dan ook vooraf hoeveel behandelingen vergoed worden in uw aanvullende verzekeringspakket. Het aantal behandelingen wat vergoed wordt, is niet bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. U kunt ook op uw actuele polisblad van uw verzekering controleren hoeveel behandelingen voor u vergoed worden.  

 

Praktijk Zeinstra, tarieven particulier 2022:

  • Behandeling oefentherapie Mensendieck: € 31,50
  • Intake en onderzoek bij directe toegang oefentherapie (DTO) na screening: € 35,00
  • Screening en Intake en onderzoek bij DTO: € 46,00
  • Intake en onderzoek na verwijzing door huisarts / medisch specialist: € 35,00
  • Behandeling aan huis van de cliënt: € 45,00
  • Eenmalig consult en rapportage: € 60,00
  • Niet tijdig afgemelde afspraak (minimaal 24 uur van te voren):  € 30,00

Bovenstaande tarieven gelden voor cliënten die niet aanvullend verzekerd zijn of onvoldoende aanvullend verzekerd zijn voor oefentherapie. De individuele behandelingen duren 30 minuten, alleen de eerste behandeling duurt 45 minuten.

Cliënten die aanvullend verzekerd zijn bij de zorgverzekeraars waarbij Praktijk Zeinstra een contract heeft afgesloten, krijgen geen rekening. Die wordt direct bij de verzekeraar ingediend.

 
 
Ons eigen lichaam is het beste gezondheidssysteem dat we hebben – als we tenminste weten hoe we ernaar moeten luisteren.