Groepslessen Yoga Plus

 

Yoga plus paramedische begeleiding.    M.a.w. regelmatig klachten?  Toch verantwoord meedoen!

Ons lichaam is intelligent, mits we echt leren luisteren naar ons lichaam. Zowel de beginner als de gevorderde, met of zonder klachten wordt op milde wijze uitgedaagd om hieraan te werken. 

Jetske Zeinstra vindt het belangrijk om aandacht te hebben voor alle deelnemers van de groep. Er is ruimte voor individuele (paramedische) begeleiding, onderbouwd vanuit de oefentherapie Mensendieck. Binnen de Yoga Plus les wordt veel aandacht besteed aan de individuele mogelijkheden van de deelnemer, zo nodig worden de yogahoudingen aangepast of vervangen.  Tevens word je begeleid in het leren herkennen en bewaken van je grenzen, zodat je meer op je lichaam leert te vertrouwen.

Wanneer je niet zeker weet wat goed voor  je lichaam is of je hebt regelmatig klachten kan je bij de Yoga Plus toch verantwoord meedoen.  Elke deelnemer ervaart zijn eigen mogelijkheden om lichaam en geest sterker en soepeler te maken.

De Yoga Plus Les is een combinatie van:

  • Asana's. Klassieke yogahoudingen (actief en passief)  voor algehele (lichaams-) bewustzijn. Wanneer we het lichaam wakker- en vrijmaken, oftewel sterk en soepel, maken we ook de geest vrij en flexibel, waardoor we bij de diepste lagen van onszelf kunnen komen.
  • Pranayama. Natuurlijke, volledige en onbelemmerde ademhaling leren ontwikkelen en waarnemen. Het laten doorstromen van de ademhaling (levensenergie) zorgt o.a. voor ontspanning, harmonie, verbinding en energie. 
  • Bewustzijn. Vergroten van het algehele bewustzijn van lichaam, geest en ziel. Gaandeweg  kan je algehele verbinding ervaren van jezelf met de omgeving, de aarde, de Kosmos. Zien door yoga.

Al met al leer je echt te luisteren naar je lichaam / jezelf, waardoor stress zoals vaak onbewuste (spier-) spanningen en oppervlakkig ademhalen, perfectionisme, angsten of onzekerheden  verminderen. Kortom Yoga Plus geeft harmonie, ontspanning, energie en algehele verbinding!

Lunch Time Yoga

De hele ochtend gewerkt en tijdens de lunchpauze jezelf even wat ontspanning en nieuwe energie gunnen? Binnen het uur kan je weer met frisse blik verder werken.
Deze tijd kan ook fijn zijn als je werk/studiedag nog moet beginnen of als je een vrije vrijdag hebt. Iedereen is welkom. Ga naar Studio Moesstraat (Groningen) en strek je even uit tijdens de Lunch Time - Yoga Plus.

Yoga ook voor mannen!

Je hoeft niet lenig of sterk te zijn... Al werken we daar binnen de yogales wel aan, iedere deelnemer met zijn eigen aandachtspunten. Over het algemeen wordt deze vorm van yoga dan ook door mannen gewaardeerd. De lessen worden op een praktische en technische manier gegeven.

Over het algemeen zijn mannen minder lenig dan vrouwen, dit is voor een deel erfelijk bepaald. Echter, stijfheid is ook kracht, welke ingezet zal worden binnen de yogalessen.  Degene die flexibel is, zal meer werken aan kracht, degene die vrij stijf is, zal meer werken aan flexibiliteit om meer in balans te komen. In deze yogales komen zowel werken aan kracht als werken aan flexibliteit aan de orde, vaak in één yogahouding.

 

Hatha Yoga kracht en flexibiliteit in lichaam en geest

   

 
 
Er zou rust in elke lichaamshouding moeten liggen