Nieuws van Jetske

 

Mindfulness retraite volgens het onderricht van Thich Nath Hanh. In aug. '15 heeft Jetske die gevolgd in de EIAB, nabij Keulen, Duitsland.

ADEM, JE LEEFT
Retraite in Duitsland, dichtbij Keulen (10-15 augustus 2015)
Onszelf Helen – De Wereld Helen

Retraite met Thich Nhat Hanh en senior dharmaleraren van Plum Village en EIAB (de aanwezigheid van Thich Nhat Hanh hangt af van zijn gezondheid)

Heling begint bij onszelf. Voordat we andere levende wezens kunnen helpen moeten we in staat zijn onszelf te helpen. Door met aandacht en liefde voor onszelf te zorgen, kunnen we de wonden in ons lichaam en onze geest helen.

We kunnen er alleen maar zijn voor onze familie, de maatschappij, moeder aarde en alle levende wezens wanneer we werkelijk aanwezig zijn voor onszelf en we volledig in het huidige moment leven. Interzijn beschrijft onze relatie tot de wereld, een wereld waarin alles bestaat in onderlinge afhankelijkheid.
Alleen zijn we niet in staat onszelf te helen. Dit inzicht helpt ons te begrijpen dat we niet afgescheiden zijn van elkaar, en eenheid te ervaren met al wat leeft. Dit inzicht in de natuur van interzijn kan ons helpen te zorgen voor ons eigen welzijn en dat van alle levende wezens.

Taal tijdens de retraite: Engels met vertaling in het Nederlands

Voor kinderen en jonge mensen wordt een Nederlandstalig programma aangeboden.

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

 
 
Wanneer we eenmaal gewend zijn geraakt aan een foutieve lichaamshouding, voelen we de overbodige inspanning niet langer.