Nieuws van Jetske

 

Retraite Mindfulness in de traditie van Thich Nath Hanh

Geen Modder, geen Lotus.                      

Jetske heeft deelgenomen aan de Zesdaagse, Nederlandstalige retraite

Op 5 Aug 2016 16:00 tot 20 Aug 2016 14:00

Locatie EIAB (Duitsland)

Beschrijving
De meeste mensen verlangen naar een leven zonder pijn en lijden. Maar het streven naar dit soort geluk is vergeefs: er bestaat geen leven zonder lijden. We kunnen echter wel leren naar de modder in ons leven te kijken, de leerzame elementen ervan te (h)erkennen en de pijnlijke te accepteren. Dan kunnen wijsheid en compassie groeien uit onze pijn en moeilijke periodes. Ondersteund door de energie van de nonnen en monniken van het EIAB en Plum Village, zullen we in de gelegenheid zijn naar ons lijden te kijken, het te omarmen en ons ermee te verzoenen, zodat we het kunnen transformeren in vrede en de vreugde van leven.

Nederlandstalige retraite met de monniken en nonnen van het EIAB en Plum Village. Nu Thich Nhat Hanh hiertoe niet meer in staat is worden de lezingen verzorgd door senior dharmaleraren. Deze retraite wordt elk jaar gehouden. Er nemen honderden mensen aan deel uit Nederland, Vlaanderen of van elders. Iedereen is welkom, ervaring met meditatie is niet vereist.

Taal van de retraite: de lezingen zijn in het Engels met Nederlandse vertaling. Het delen is in het Nederlands. Kinderen en tieners krijgen eigen programma's in het Nederlands aangeboden

Locatie: EIAB (European Institute of Applied Buddhism) in Duitsland, 70 km ten oosten van Keulen.
Accomodatie: je kunt overnachten in 2, 3 of 4 -persoonskamers in de gebouwen van het EIAB. Je kunt ook kamperen, of zelf elders een verblijf boeken in een hotel of pension.
Kosten: afhankelijk van het soort verblijf dat je kiest, variërend van €380 tot €650 pp voor volwassenen.  Voor kinderen en tieners gelden lagere prijzen. Zie verder de info op de website van het EIAB.

<< Ga terug naar de vorige pagina

 
 
Wanneer we eenmaal gewend zijn geraakt aan een foutieve lichaamshouding, voelen we de overbodige inspanning niet langer.