Nieuws van Jetske

 

Yoga-zeilweekenden op de Friese Meren

 Yoga-zeilweekenden op de Friese Meren - zomer 2014.

Bent u geinteresseerd, dan horen Reitse (schipper) en Jetske (yogadocent) het graag van u. Zij gaan nog bekijken wanneer er eventueel weer yoga-zeilweekenden te realliseren zijn. Houdt u de website in de gaten, of like de facebookpagina Praktijk Zeinstra of Yoga in de Kapel, zodat u automatisch gelijk op de hoogte wordt gebracht met de nieuwste ontwikkelingen.

In augustus 2013 hebben zij voor het eerst samen twee yoga-zeilweekenden georganiseerd en het was een heerlijke combinatie, zowel Schipper en yogadocent als de beide groepen waren enthousiast! 

 

Yoga-zeilweekenden op de Friese Meren - augustus 2013

Yoga heeft te maken met rust, balans en bezinning. Yogi’s vonden én beoefenden dit vaak in de natuur. Een (zeilend) schip heeft ook te maken met rust en balans. En in de juiste sfeer ligt bezinning binnen handbereik.

Jetske (yogadocent) en Reitse (schipper en yoga-enthousiasteling) hebben zin om deze sfeer te creëren en ze zijn op zoek naar gelijkgestemden om per tjalk de natuur in te trekken en hier iets van te maken.

De Trouwe Hulp is een gezellig en spartaans tjalkje/skûtsje. Zeilen, koken, afwassen doen we met z’n allen. De luikenkap biedt voldoende meditatieruimte voor zo’n 14 mensen, inclusief schipper en maat! Voor de yoga-oefeningen zullen we ergens in de natuur aanleggen. Op een schip zijn nu eenmaal weinig horizontale plekjes.

Praktische informatie
Je bent welkom op vrijdagavond vanaf 20:00 in Langweer (half uur rijden vanaf Sneek), uiterlijk zaterdagochtend 9:30 word je aan boord verwacht. De boodschappen hebben we dan al gedaan. Zondag rond 17 uur leggen we weer aan. De Trouwe Hulp ligt daar aan de Gezellige Oude Haven Kom van Langweer (Stevenshoek).

Grootte van de groep
Minimaal 12 en maximaal 15 deelnemers, waarvan 4 stelletjes/vrienden. Er zijn namelijk 12 bedden waarvan 4 tweepersoonsbedden.

Twee Yoga-zeilweekenden in augustus 2013
Wil je graag, maar kan je niet van 9 - 11 augustus, misschien is 16 - 18 augustus wel mogelijk, zie het andere facebook-evenement: 2e Yoga-zeilweekend op de Friese Meren.
Je kan je daar ook op inschrijven en wie weet, tot ziens op de Trouwe Hulp!

In augustus 2013 hebben Reitse en Jetske met veel plezier de eerste twee yogazeilweekenden op de Friese Meren gehouden. De deelnemers - en wij ook - waren na een paar dagen al heerlijk uitgewaaid en ervoeren meditatie op het dek en yoga op het land als heel fijn! De totale kosten kwamen op 135 euro per persoon.

Kijk voor meer informatie op de Trouwe Hulp of neem contact op met Jetske.

<< Ga terug naar de vorige pagina

 
 
Wanneer we eenmaal gewend zijn geraakt aan een foutieve lichaamshouding, voelen we de overbodige inspanning niet langer.