Impressies

 

Wilt u uw eigen Mensendieck ervaring delen met anderen? U mag uw ervaring mailen naar Jetske Zeinstra en dan gaat zij het voor u online zetten. Er zijn ook reviews van internet, zie google maps, praktijk zeinstra , facebook pagina Praktijk Zeinstra en als zorgverlener op de site zorgkaartnederland.nl.

 

                                                                           ~ ~ ~ 

"Ik ben heel blij met de tools en trucs die Jetske me geleerd heeft tijdens onze slaapoefentherapie. Ik heb geleerd hoe ik in mijn hoofd kan ontspannen, maar ook lichamelijk. Vooral de Jacobson methode, waarbij je elke spiergroep en elk lichaamsdeel apart bewust steeds iets verder ontspant heeft me goed geholpen. Inmiddels ga ik rustiger de nacht in en slaap ik beter door!"

Aranka, 25 jaar, biomedisch wetenschapper                                                                                                    Groningen, 30 juni 2020

 

                                                                             ~ ~ ~

 

Groningen, 10 oktober 2017

Jetske is een deskundige, zeer betrokken therapeute, die niet alleen aandacht heeft voor de fysieke klacht, maar ook werkt op het niveau van Bewust Zijn. Dat doet ze met aandacht en overtuiging. Haar coachende aanpak helpt enorm om de oefeningen te blijven doen.  En het allerbelangrijkste: haar aanpak is zeer effectief!

Jan Wedema, 60 jaar

 

                                                                                ~ ~ ~

8 augustus 2017


Vandaag heb ik mijn laatste behandeling afgerond voor spierspanningshoofdpijn. Voordat ik bij de praktijk terecht kwam had ik wekelijks zware hoofdpijn wat samen ging met migraine. In het begin wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar na de eerste afspraak werd mij al snel duidelijk dat dit echt ging helpen. Door oefeningen te doen mbt je lichaamshouding leer je je spieren te ontlasten en tegelijkertijd ook sterker te maken. Al snel merkte ik verbetering, tot op de dag van vandaag nauwelijks tot geen last meer gehad. Een echte aanrader dus. Jetske is ook nog eens een leuke spontane vrouw, en dat maakt het allemaal ook gemoedelijker.

Vrouw, N. 26 jaar, Beijum, Groningen

 

                                                                                    ~ ~ ~

Het begon bij mij met vage lichamelijke klachten o.a. plotselinge verlammingsverschijnselen. Veel ziekenhuizen en onderzoeken later kwam ik uiteindelijk bij Praktijk Zeinstra terecht. Hier kwam ik initieel voor hyperventilatie, de laatste kreet van de artsen want die wisten het ook niet meer.

Toen ik onder behandeling van Jetske kwam bleek dat er eigenlijk meer aan de hand was, ook in de psychische sfeer. Ik vond het heel fijn dat Jetske dit langzaamaan ontcijferde voor mij, wat er nou precies aan de hand was. Het bleek wel dat ik al een paar jaar op mijn tenen liep, en dat werd me nu teveel.

Jetske voelde elke sessie precies aan wat ik nodig had, een ontspannende nek- hoofd massage, praten, of praktische oefeningen die ik dagelijks kon gebruiken ter ontspanning. Ook kwam ik hierdoor meer in contact met mijn lichaam. Ik ben namelijk iemand die constant in mijn hoofd zit, een echte denker. Door praktische oefeningen kan ik nu ook meer loslaten, ontspannen door me te concentreren op mijn lichaam. Heerlijk! Ik vond het een fijne behandelperiode en heb veel van mijn herstel te danken aan Jetske.

Vrouw T.,  26 jaar                                                                                                                                          Burgum, 10 juli 2014

                                                                                    ~ ~ ~

Ervaringen met Mensendieck-therapie van Jetske Zeinstra, 03-01-2014:
 
Klacht van man, L. te Burgum, leeftijd 66 jaar:
Een geregeld terugkerende vorm van pijn in de spieren in het achterhoofdgebied

Sinds enkele jaren ben ik in behandeling bij Jetske. We bespreken mijn klachten en nemen oefeningen door, die ik ook als huiswerk meekrijg. In een meegebrachte schrijfmap maakt Jetske  aanwijzingen voor mijn thuisoefeningen incl. schetsen ter ondersteuning hiervan. Op geregelde tijden doe ik de oefeningen daarna thuis zittend, liggend of staand in samenhang met het bewust letten op de (neus)ademhaling. Ze zijn bedoeld om spier- en spanningsklachten te verminderen en ook om rugspieren te versterken en vooral om de lichaamshouding te corrigeren. Tevens krijg ik ontspannings- en rustgevende oefeningen mee, die het effect alleen maar versterken. De oefeningen helpen mij om dagelijks tijdens het zitten, staan of lopen veel bewuster op mijn lichaamshouding te letten. We weten allemaal dat er vaak veel is wat onze aandacht vraagt in het  leven en daarom valt het niet altijd mee om de oefeningen regelmatig te doen; steeds weer moet je keuzes maken en prioriteiten stellen en dat vind ik ook best wel eens lastig. Toch merk ik geleidelijk aan de positieve effecten ervan in mijn dagelijks leven. De werkwijze en begeleiding door Jetske vind ik erg fijn en stimulerend.

                                                                           

                                                                                  ~ ~ ~

 

Een jaar geleden kwam ik bij Jetske in de praktijk na allerlei therapieën al gehad te hebben.

Mijn klachten waren vooral hyperventilatie.

Maar er kwamen steeds meer dingen tevoorschijn. Zo ook de overbezorgdheid die ik voor een ander voel, behalve voor mijzelf en ga zo maar door. Zo heb ik dus heel veel dingen geleerd en kan ik nog verschillende technieken in de praktijk gebruiken.

Al die therapieën die ik al gehad heb, zoals: Goldstein training, psycholoog, psychiater en noem maar op hebben altijd maar eventjes geholpen en na een half jaar zat ik bij de volgende. Dit heeft echt geholpen dus raad ik  ook iedereen aan om bij Jetske te komen.

M.v.g.  M. uit Burgum
Vrouw, 32 jaar, december 2013

                                                                                    ~ ~ ~                                                                                 

Naam: M., vrouw
Leeftijd: 22 jaar
Plaats: Burgum
Klacht: Hyperventilatie

Datum: 29.11.2013

Een aantal maanden had ik last van vage klachten als duizeligheid, zweten, naar gevoel in het hoofd en een naar gespannen gevoel rond de borstkas. Toen ik een soort ‘black-out’ kreeg ben ik naar de huisarts gegaan en die vertelde mij dat ik last had van onbewust hyperventileren. In die tijd ging ik naar een fysiotherapeut voor mijn nekklachten en vroeg hem of de hyperventilatie misschien in verband stond met mijn nekklachten. Hij dacht dat dat wel eens zo zou kunnen zijn, en hij heeft mij toen naar Jetske Zeinstra (mensendiecktherapeute) doorverwezen.

Bij het eerste bezoek vertelde Jetske wat over wat hyperventilatie precies inhoudt, en wat de bijbehorende klachten zijn. Dat kwam eigenlijk precies overeen met mijn klachten. Ik voelde me erg opgelucht dat Jetske wist hoe ik me voelde en hoe ik van de klachten af kon komen. Ik kreeg die dag ook gelijk een paar oefeningen mee naar huis om te leren hoe te ontspannen. De oefeningen tekende Jetske op een papier zodat ik thuis nog goed wist hoe ik ze uit moest voeren. Ook moest ik overdag mijn eigen ademhaling observeren. Dus niet gelijk veranderen. Toen kwam ik er achter dat ik mijn adem voor een groot deel van de dag in hield. Dit moest ik dus ook veranderen.

In de afspraken daarna kreeg ik steeds meer ontspanningsoefeningen mee naar huis maar ook rugversterkende oefeningen en oefeningen voor een gezonde houding.
Door deze oefeningen te doen en op mijn ademhaling te letten raakte ik overdag niet meer in paniek door hoe ik mij voelde. Ik weet nu wat ik moet doen als ik ga hyperventileren en weet dat het verder niets ernstigs is. Dit zorgt ook al voor veel meer rust waardoor ik weer minder snel ga hyperventileren. Op dit moment heb ik er bijna geen last meer van.

Ik vind het jammer dat ik niet eerder naar mensendieck ben gegaan. Hier leer je meer over wat je zelf aan je klachten kunt doen. Bij een fysiotherapeut is dat minder aan de orde.

Ik vind dat Jetske je op een persoonlijke manier helpt waardoor je je gehoord voelt en meer zelfvertrouwen krijgt. Ook geeft ze duidelijke uitleg over de oefeningen en voel je je begrepen.
Jetske heeft mij heel goed geholpen!

 
 
Wanneer lichaam en geest ontspannen  –  en we zijn ze wel  gewaar  –  komen we dichterbij onszelf, onze ware aard.                   Het is daar rustig en vredig en goed zoals het is.