Werkzaamheden

 

Werkzaam in Groningen en in Burgum  

Per 1 augustus 2016 heb ik een eigen praktijkruimte in Groningen kunnen creëren, waar ik naast oefentherapie Mensendieck en massages ook Yoga en Mindfulness aan kleine groepjes mag geven.

Oefentherapie Mensendieck zoals ik die geef is vrijwel altijd een combinatie van houdingstherapie, ontspannen (leren) doorademen (Yoga) en ergonomie waarbij bewustwording en leren luisteren naar de signalen van het lichaam (Mindfulness) centraal staan. Vanuit ervaring weet ik dat deze combinatie goed kan werken bij  een burn-out of bij terugkerende (spannings)klachten, omdat daar vrijwel altijd (deels onbewust) een disbalans in het lichaam is ontstaan. 

Groningen

Praktijkadres voor Mensendieck, slaapoefentherapie, massage, Mindfulness en yoga. In Groningen werkzaam op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (op afspraak).

Praktijk Zeinstra   -  Jetske Zeinstra                                                                                                       Sibrandaheerd 114, 9737NV Groningen

Sinds oktober 2020 geef ik in wijkcentrum Trefpunt, Beijum in Groningen met veel plezier stoelyoga.

Burgum (Friesland)

In Burgum geef ik wekelijks op maandag 4 groepslessen Yoga Plus en Stoelyoga.  De yogalessen geef ik in het multi-functionele gebouw  Glinstra State. Tevens is er daar de mogelijkheid om Mindfulness (in groep of 1 op 1), Stoelmassages, Zen massages en Quantum Touch te volgen.

 

Inval Yogadocent in Groningen e.o.

Tevens geef ik graag yogalessen op verschillende locaties in sportscholen en yogastudio's bij ziekte of vakantie van de vaste yogadocent. Inspirerend om een geheel nieuwe groep voor een of meerdere lessen op eigen wijze verder mee te nemen in het vergroten van het bewustzijn van lichaam, geest en ziel.

 

~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~

Bijbaan (invalkracht bij Lentis)

Tijdens het opbouwen van mijn praktijk in Groningen heb ik van zomer 2016 tot zomer 2018
als Agogisch Begeleider gewerkt bij Lentis, Kliniek Winschoten, volwassenpsychiatrie. 

 

Werkzaamheden in Burgum en Groningen van 2010 - 2016

Op 1 juli 2010 heb ik de Mensendieckpraktijk aan de Elingsloane 17 in Burgum (Friesland) overgenomen.

Per 1 september 2013 tot 1 augustus 2016 heb ik een praktijkruimte aan de Elingsloane 17A in Burgum gehad. Daar gaf ik naast de individuele oefentherapie Mensendieck ook stoelmassages / stoelshiatsu en Quantum Touch. 

De groepslessen Yoga Plus en Mindfulness (Vipassana) geef ik sinds september 2013  in buurthuis de Kiehool, in Burgum. Gaandeweg in 2018 zullen alle activiteiten van de Kiehool naar Glinstra State verplaatst worden. Glinstra State ligt direct tegenover buurthuis de Kiehool. 

Sinds 2015 op dinsdag en vrijdag in Groningen e.o. beschikbaar in de vorm van een eenmalige gastles / workshop / cursus / Houdingscheck / wekelijkse les / (maandelijkse) stoelmassage.

Yoga, Mindfulness en stoelshiatsu op Locatie, zoals:

  • Yoga in de Kapel van het Oude RKZ, Emmastraat 15 Groningen (wijk Helpman).                             Wekelijkse yogalessen, april 2012 - mei 2014
  • Stoelshiatsu in Fries Museum Leeuwarden, voor Serious Request, december 2013
  • Stoelshiatsu op festival Fusion, nabij Berlijn, Duitsland, juni 2013
  • Twee yoga-zeilweekenden met meditatie op het dek, op de Friese Meren, augustus 2013
  • Workshop Intuitieve Ontwikkeling enYoga, als gastdocent Yoga werkzaam, 2010,2011
 

Werkzaamheden in Amsterdam en Utrecht van 2001 - 2010


Van 2002 tot 2010 ben ik werkzaam geweest in de Mensendieckpraktijk van Jeanine Plasman "Centrum Wittevrouwen" in Utrecht Centrum. Deze groepspraktijk is o.a. gespecialiseerd in het behandelen van RSI-klachten (KANS) bij o.a. musici, kantoormedewerkers en kappers.

In 2004 heb ik Mensendieck Praktijk Zeinstra in Amsterdam opgericht waar ik tot juli 2009 heb gewerkt binnen het multidisciplinaire team van de praktijk Amsterdam-Centrum Fysio- en Manuele Therapie gevestigd aan de Sint Antoniesbreestraat 88 in Amsterdam Centrum. In 2009 heb ik de Mensendieckpraktijk verkocht. Mijn website praktijkzeinstra.nl heb ik kunnen meenemen naar het Noorden.

Daarnaast heb ik van april 2008 tot 2010 als Cliëntgerichte Zorgverlener gewerkt in activiteiten centrum De Kameleon bij de KEGG (Kentalis) in Amsterdam Osdorp.                                                               Doelgroep: autistische kinderen met een verstandelijke en een auditieve beperking of anderszins moeilijk verstaanbaar gedrag. Bij de KEGG heb ik o.a. de cursussen Nederlandse Gebaren Taal, NGT 1 en 2 en Agressiehantering  (IA - Ingrijpend Anders) afgerond.

Van 2001 - 2007 heb ik - naast oefentherapeut Mensendieck en yogadocent - als groepsleider of verzorger gewerkt in verschillende instellingen en met verschillende doelgroepen. Zie ook Achtergrond en Interesses.

SOMOI -  Indonesia en  Amsterdam

In 2000 en 2001 was ik als oefentherapeut Mensendieck voor SOMOI (Stichting Oefentherapeuten Mensendieck t.b.v. Ontwikkelingswerk  in Indonesie) op Sulawesi (Ujung Pandang en Pangkep) werkzaam en werkte met een Nederlandse collega  samen met de lokale fysiotherapeut en docenten met gehandicapte kinderen op scholen (SLB, Sekolah Luar Biasa) in Ujung Pandang (Makassar) en Pangkep. Na deze bijzondere ervaring was ik voor vier jaar bestuurslid van SOMOI in Nederland (Amsterdam).

Van 2001 - 2004 was ik als waarnemend oefentherapeut Mensendieck werkzaam in verschillende Mensendieckpraktijken in Noord Holland, Utrecht en Friesland.

Hatha yoga

In juli 2006 heb ik bij yogaleraar Ad van Hassel de driejarige Lerarenopleiding aan de ‘Amsterdam Yoga Centre’ afgerond. Ad van Hassel is een toegewijd en inspirerend leraar en hij heeft onder andere de Yoga Lerarenopleiding in het Bharata instituut (Critical Alignment Yoga) van Gert van Leeuwen gevolgd.

In 2005 ben ik yogalessen aan groepen gaan geven. Van april 2006 tot 2010 heb ik, naast de groepslessen Mensendieck, yogalessen gegeven op het WG-terrein in Amsterdam Oud West.

Verder heb ik op festivals yogaworkshops gegeven, zoals:

- Oerol op Terschelling voor grote groepen, lokatie: grasveld
- Landjuweel, Ruigoord yogaworkshops, lokatie: Mongoolse tent.

 

 
 
Als u eenmaal de innerlijke ontspanning hebt ervaren, zal uw lichaam uw meest betrouwbare gids zijn.